Myšlienka produkovať čistý ovocný mušt vznikla v českej rodinnej firme už v roku 2011, ako reakcia na nedostatok českých kvalitných produktov a na znehodnocovanie mena výrobcov kvalitných surovín a produktov v poľnohospodárskej prvovýrobe. Zároveň so snahou ponúknuť kvalitnú potravinu zdravo uvažujúcim ľuďom.
Región Bielych Karpát, kde se muštáreň nachádza, je veľmi charakteristický svojou rozmanitosťou fauny i flóry.
Suroviny pochádzajú od českých a slovenských certifikovaných pestovateľov
Čím ďalej viac sa hovorí o alergiách. Skúsili ste sa zamyslieť nad tým, prečo sa ľudia do exotických krajín musia očkovať alebo nepiť vodu z kohútika? Pritom miestní ju kľudne používajú a pijú. Jednoduché, telo je zvyknuté na prostredie kde žije, preto aj Ovocňák spracováva iba to čo vyrástlo tam kde žijeme!
Nepoužívajú sa žiadne kupované či dovozové koncentráty
Všetka šťava a pyré sú lisované a pasírované z čerstvého ovocia a zeleniny, ktoré pochádzajú od pestovateľov z okolia muštárne..
Žiadna dodatočná chémia, konzervácia, aróma, stabilizátory alebo enzymácia – jediným ošetrením je pasterizácia
Pasterizácia je proces, kedy sa mušt alebo pyré ošetrí rýchlym zahriatím až na 82°C po dobu 5s a následne sú chladené. Toto v kombinácii s rýchlosťou výroby, okamžitého naplnenia do hermeticky uzavretého obalu Bag-in-Box a vysokou hygienou zaistí produktu 12 mesačnú trvanlivosť a zachová v priemere až 70% vitamínov a minerálov oproti čerstvému ovociu či zelenine!
Jedná sa o rodinný podnik
Meno firmy je zárukou kvality a od založenia spoločnosti sa snažia nepoľaviť z hesla „profesionálny prístup“. Vždy bolo ich cieľom dodávať na trh kvalitné produkty, ktoré aj napriek komplikáciám považujú za jedinú správnu cestu!