Vhodná na purifikačné a antioxidačné diéty keďže obsahuje kyselinu chlorogénovú, ktorá dopomáha k transformáci uloženého tuku na výhrevnú energiu podporujúcu chudnutie.
Niekoľko štúdií vyhodnotilo, že čistá zelená káva výrazne zvyšuje tak úbytok hmotnosti, ako aj pomer medzi svalovou hmotou a tukom. Biologický účinok kyseliny chlorogénovej je rozpoznaný, ako je to v prípade polyfenolov kvôli ich vysokej antioxidačnej sile, ale aj kvôli ich schopnosti spomaliť absorpciu glukózy v tele. Kyselina chlorogénna zmizne počas procesu pečenia a jej molekuly sa rozširujú s rastúcou teplotou. To je dôvod, prečo sa vyskytuje iba v nepraženej zelenej káve.
Táto 100% káva Arabica neobsahuje žiadne umelé prísady ani konzervačné látky, putuje priamo od výrobcu do vášho pohára.
Jedná sa o kávu z ekologického poľnohospodárstva pestovanú bez hnojív alebo chemických pesticídov, roľníckymi družstvami rešpektujúcimi ľudské práva, životné prostredie, sociálnu spravodlivosť a zásady spravodlivého obchodu.
Zelená káva má mierne horkú chuť, preto odporúčame sprevádzať med alebo cukor. Mierne uvoľňuje arómu.
Tipy na prípravu:
Šťava
o Umyte zrniečka kávy vo vode. Potom ich ponechajte namočené (jedno kávové zrnko na každých 10 kg hmotnosti osoby, ktorá užíva nápoj) v stredne veľkej šálke vody asi 10 hodín, skvapalniť a napnúť. Výsledná šťava sa môže užívať raz alebo dvakrát denne, najlepšie ráno.
Infúzia
o Umyte zrniečka kávy vo vode. Odmerajte 15 g zelených kávových zŕn do 175 ml vody. Vložte do kanvice alebo hrnca a priveďte do varu, znížte teplotu a udržujte infúziu na nízkej teplote asi 15 minút. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť približne jednu hodinu. Môže sa konzumovať raz alebo dvakrát denne, najlepšie ráno.